Hopp til innholdet

Hvordan lære språk

Mange veier til samme mål

Hvordan lære språk på best mulig måte, er det mange som spør. Vi er alle forskjellige, og det er derfor vanskelig å si at det finnes en perfekt metode. Ulike språk har også ulik oppbygning, og kjenner du til språk som ligner fra før kan det være mye lettere å komme igang. Tysk tilhører den germanske språkfamilien, og er derfor i samme språkfamilie som norsk. Det er derfor ganske lett å lære i forhold til finsk, som tilhører en annen familie og har en helt annen struktur og grammatikk.

Mange forstår engelsk perfekt, men sliter med å snakke engelsk. Lær engelsk muntlig ved å lese høyt, og snakke engelsk med folk du omgås i hverdagen.

Hvordan lære språk raskt?

Det finnes ikke så mange snarveier for å bli bedre i språk. Lær engelsk, tysk, fransk eller spansk ved å hele tiden legge til nye ord og vendinger. Plutselig sitter det, og du kan gå videre.

Den raskeste måten å lære nye språk på er jo å reise til land der de snakker det som morsmål. Den nest beste måten er å snakke med folk som har det som morsmål daglig. Interaksjon er stort sett nøkkelen til suksess her, bare man husker å jobbe jevnt.

Noe nytt hver dag

Hvordan lære språk hvis man ikke kjenner noen som snakker det som morsmål, da? Det kan være nyttig å se etter noen som tilbyr språkutvekslimg på internett. Du kan også se etter skoler som tilbyr privat opplæring, men dette kan også være kostbart.

Det viktigste er uansett at man ikke tar for lange pauser. Lær språk ved øve litt hver dag. Finn et nytt ord hver dag som du ikke kunne fra før. Pugg en ny frase, eller jobb med å forstå hvordan gramatikken fungerer. Skjønner du systemet blir alt mye lettere.

Lær mange språk på en gang?

De fleste velger å fokusere på å lære en ting om gangen, men det kan faktisk være en fordel for enkelte å lære flere ulike språk samtidig. Dette gjør at man lettere tenker i alternative baner, noe som gjør det enklere å forstå grunnstrukturene i forskjellige språk. På denne måten kan du se hva de viktige forskjellene mellom forskjellige språk er.

Innholdet i ulike språk forteller også mye om landets kultur. Ordtak er ofte umulige å oversette, og de fungerer ofte veldig godt til å forklare særegenhetene. Hvordan lære språk raskt? Det finnes nok ingen enkel løsning som passer for alle, men så lenge du hele tiden blir bedre er du ihvertfall flinkere enn du var i går!